
Vrećice za pakiranje prehrambenih proizvoda različitih su dimenzija, debljina, slojeva i tiska, te se koriste za prehrambene proizvode široke potrošnje, poput tjestenine, povrća, orašastih plodova, pržene kave, čajeva, začina i slično.
Sastav i debljina folije za izradu vrećice za pakiranje bira se s obzirom na namirnicu koja će se u njoj nalaziti i potrebama za čuvanjem određene namirnice. To su uglavnom DUPLEX ili TRIPLEX folije s tiskom u sendviču, debljine od 55 do 125 mikrona, dok namirnice poput salate i pekarskih proizvoda zbog očuvanja svježine zahtijevaju jednoslojne MONO folije, koje su samim time i tanje, debljine od 30 do 50 mikrona.
Prednosti vrećica za pakiranje prehrambenih proizvoda:
- zadržavaju svježinu pakiranih proizvoda
- produžuju rok trajanja proizvoda
- štite namirnice od vanjskih utjecaja
- mogu biti opremljene ZIPLOCK mehanizmom koji im omogućuje višekratno otvaranje i zatvaranje
Osnovna svrha vrećica za pakiranje prehrambenih proizvoda:
Osnovna svrha ovih vrećica je zaštita hrane od vanjskih utjecaja i oštećenja koja mogu nastati nakon procesa pakiranja proizvoda.