Ambalaža od jednoslojnih, dvoslojnih i troslojnih folija

Proizvodi

Višeslojne folije s tiskom do 8 boja

Biorijentirani polipropilen (BOPP)
PRIMJENA:Folija se primjenjuje za pakiranje sušenih začina, čajeva, sušene tjestenine, krušnih mrvica, mlinaca, keksa i sl. Odlikuje se dobrom prozirnošću i čvrstom konzistencijom.

PREDNOSTI: Omogućava dobru vizualnu prezentaciju zapakiranih proizvoda i osigurava očuvanje kvalitete.
Polipropilen antifog (PP- A)
PRIMJENA: Folija se primjenjuje za pakiranje svježeg povrća, voća i salata. Odlikuje se dobrom prozirnošću i ima unutarnji premaz protiv zamagljivanja.

PREDNOSTI: Dobra prezentacija zapakiranog proizvoda i sprečavanje zamagljivanja kod isparavanja vlage svježih proizvoda.
Duplex folija PE/PA
PRIMJENA: Pakiranje vakumiranih prehrambenih proizvoda poput ukiseljenog i mariniranog povrća (kiseli kupus, kisela repa i sl.), svježeg sira, smrznute ribe, vakumiranih suhomesnatih proizvoda, pasterizirane svježe tjestenine i sl. Folija ima vrlo dobra barijerna svojstva i žilavost.

PREDNOSTI: Folija ima veliku čvrstoću varova i očuvanje vakum-pakiranja, a radi svoje žilavosti sigurna je od utjecaja eventualnih oštrih dijelova proizvoda na ambalažu i ne dolazi do pucanja folije.
Duplex folija PE/PET
PRIMJENA: Folija je primjenjiva kod pakiranja prehrambenih proizvoda poput svježe tjestenine ( lisnato tijesto, kore za pitu i sl), sušene tjestenine, svježeg sira, kao i za pakiranje neprehrambenih proizvoda poput vlažnih maramica, praškastih i zrnatih i sličnih proizvoda.

PREDNOSTI: Dobra čvrstoća folije omogućava primjenu na automatskim pakirkama s većim brzinama. Omogućava dobro varenje vrećice i čuva aromu i kvalitetu zapakiranog proizvoda.
Duplex folija BOPP/MetPP
PRIMJENA: Folija se primjenjuje za pakiranje snack proizvoda, suhih keksa i drugih konditorskih proizvoda. Folija ima dobra barijerna svojstva.

PREDNOSTI: Folija sprječava utjecaj svjetlosti na zapakirani proizvod i dobro čuva kvalitetu proizvoda.
Duplex folija BOPP/BOPP
PRIMJENA: Folija se primjenjuje za pakiranje sušenih tjestenina, smeđeg šećera, konditorskih i snack proizvoda.

PREDNOSTI: Folija ima dobru prozirnost, čvrstoću, i jaka barijerna svojsta. Omogućava dobru vizualnu prezentaciju i izuzetno dobro čuva kvalitetu i aromu zapakiranog proizvoda.
Duplex folija BOPP/PP Cast
PRIMJENA: Folija se primjenjuje za pakiranje sušenih tjestenina, suhih keksa i drugih konditorskih proizvoda.

PREDNOSTI: Folija ima dobru prozirnost,žilavost, barijerna svojsta i varljivost . Omogućava dobru vizualnu prezentaciju i čuva kvalitetu i aromu zapakiranog proizvoda. Radi svoje žilavosti onemogućava oštećivanje ambalaže oštrim rubovima zapakiranog proizvoda. Primjenjiva je na automatskim pakirkama većih brzina.
Triplex folija PE/MetPP/PET, Triplex folija PE/MetPET/PET,Triplex folija PE/AL/PET
PRIMJENA: Triplex folije primjenjuju se za pakiranje začina (papar, crvena paprika i sl), kave i ostalih prehrambenih proizvoda kod kojih je bitna postojanost arome.

PREDNOSTI: Folije imaju dobru varljivost, čvrstoću i visoka barijerna svojstva. Omogućavaju dobru vizualnu prezentaciju proizvoda, visoku zaštitu arome i sprečava utjecaj svjetlosti na zapakirani proizvod.

Vrećice za pakiranje prehrambenih proizvoda

Ambalaža za tjesteninu
Svježa tjestenina
Za pakiranje svježe tjestenine (tjestenina, punjena tjestenina, njoki i dr.) potrebno je osigurati mogućnost vakumiranja i/ili smrzavanja zapakiranog proizvoda. U tu svhu koriste se kaširane dvoslojne (DUPLEX) folije s tiskom u sendviču, sastava PE/PET, debljine 55-75 mikrona, a za bolja barijerna svojstva vrećice - DUPLEX folija PP/PA debljine 65 mikrona.

Suha tjestenina
Pakiranje suhe tjestenine manje je zahtjevno i ovisi o željama proizvođača tjestenine,pa tako odabir vrste ambalaže većinom ovisi o kanalima prodaje. Koriste se : jednoslojna PP folija debljine 40 mikrona s površinskim tiskom, ili kaširana dvoslojna (DUPLEX) folija PP/PP s tiskom u sendviču debljine 40-50 mikrona
Ambalaža za povrće
Svježe povrće
Ambalaža za svježe povrće kao što su svježe salate , svježe korjenasto povrće i sl.mora udovoljiti zahtjevima očuvanja svježine u što duljem vremenskom periodu, što omogućavaju dvije vrste folija: PP antifog folija debljine 30-40 mikrona PP perforirana folija 30-40 mikrona Kako su te folije jednoslojne, tisak je površinski.

Ukiseljeno povrće
Pakiranje ukiseljenog povrća kao što je kiseli kupus, kisela repa i sl. ulazi među zahtjevnije vrste pakiranja radi jakog utjecaja kiselina iz tekućine za kiseljenje na foliju u koju je zapakiran proizvod. Stoga se za ambalaža za ukiseljeno povrće je obavezno koristi dvoslojna DUPLEX folija PE/PA, debljine 65-85 mikrona.

Suho povrće
Proizvodi kao suhi grah, leća, slanutak, riža, ječam, soja, kukuruz kokičar i dr.radi svoje visoke specifične težine zahtijevaju ambalažu koja ima dobru čvrstoću i ne podliježe lakom oštećivanju. U svrhu pakiranja ovih proizvoda koristi se ambalaža izrađena od DUPLEX folije PE/PET ili PP/PP debljine od 50-60 mikrona, s tiskom u sendviču.
Ambalaža za voće i orašaste plodove
Svježe voće
Isto kao i za svježe povrće, ambalaža za svježe voće mora osigurati dulji period očuvanja svježine i spriječiti truljenje ili isušivanje voća, što omogućavaju dvije vrste folija: PP antifog folija debljine 30-40 mikrona PP perforirana folija 30-40 mikrona Kako su te folije jednoslojne, tisak je površinski.

Sušeno voće
Ambalaža za sušeno voće kao što su suhe smokve, grožđice i sl. pruža puno mogućnosti pakiranja, a osnova je očuvanje nivoa suhoće/vlage i arome suhog voća. Ambalaža je izrađena od DUPLEX folije PE/PET debljine 55-75 mikrona s tiskom u sendviču. Često se koriste vrećice u DOYPACK obliku sa ugrađenim ZIP zatvaračem, a postoji mogućnost i vrećice s ugrađenim VENTILOM kako bi se osigurali dobri uvjeti za odzračivanje unutarnje atmosfere.

Orašasti plodovi
Za pakiranje orašastih plodova (orasi, lješnjaci, kikiriki, bademi i sl.) iz našeg proizvodnog programa preporučujemo ambalažu od DUPLEX folije PE/PET debljine 65- 115 mikrona , ili TRIPLEX folije PE/metPET/PET debljine 65-85 mikrona , s tiskom u sendviču.
Ambalaža za prženu kavu
Aroma je najvažnije svojstvo pržene kave ili capuccina i izuzetno je važno njeno očuvanje. Ambalaža za pakiranje pržene kave izrađuje se od troslojne TRIPLEX folije PE/AL/PET ILI PE/metPET/PET debljine 70-125 mikrona, s tiskom u sendviču.
Ambalaža za čajeve
Za pakiranje čajeva i suhog bilja u vrećice koriste se polipropilen folije, i to:

  • MONO folija PP debljine 40 mikrona s površinskim tiskom
  • DUPLEX folija PP/PP debljine 40-50 mikrona s tiskom u sendviču.
Ambalaža za začine
Visoki su zahtjevi koje mora zadovoljiti ambalaža za pakiranje začina i začinskog bilja, a odnose se na očuvanje svježine i arome, na način da zapakirani proizvod ne dolazi u kontakt sa svjetlom i vlagom. To su proizvodi kao što je papar, mljevena crvena paprika, limunska kiselina, vinobran, suho začinsko bilje i sl. Prema potrebama kupca, ambalažu izrađujemo s tiskom u sendviču sastava folije:

  • DUPLEX folije PE/PET debljine 55-60 mikrona, ili
  • TRIPLEX folije PE/metPET/PET debljine 65-70 mikrona.
Ambalaža za sir
Za izradu ambalaže za svježi ili tvrdi sir preporučujemo DUPLEX foliju PE/PET ili PE/PA debljine 75-80 mikrona s tiskom u sendviču.
Ambalaža za konditorske proizvode
Konditorski proizvodi čine širok asortiman raznih prehrabenih proizvoda kao što su keksi, medenjaci, snack proizodi i dr. Za izradu ambalaže za pakiranje konditorskih proizvoda preporučujemo DUPLEX folije sastava PP/PP ili PE/PET s tiskom u sendviču, debljine 40-55 mikrona.
Ambalaža za pekarske proizvode
Pekarski proizvodi poput mlinaca ili krušnih mrvica pakiraju se u MONO foliju PP debljine 40 mikrona s površinskim tiskom , ili DUPLEX foliju PP/PP s tiskom u sendviču, debljine 30-50 mikrona.

Drugo, za pakiranje pekarskih proizvoda poput kruha, baqueta, žemlji i sl.koristi se PERFORIRANA MONO folija PP cast debljine 40-50 mikrona.

Vrećice za pakiranje higijenskih i ostalih proizvoda

Ambalaža za vlažne maramice
Radi mogućeg djelovanja kemijske otopine iz vlažnih maramica na izgled i svojstva ambalažnog materijala, proizvodnja folije za pakiranje vlažnih maramica (higijenskih ili maramica za čišćenje) je izuzetno zahtjevna. Koriste se posebne boje za tisak i specijalno ljepilo za kaširanje, a sastav DUPLEX folije je PE/PET ili PP/PET s tiskom u sendviču, debljine 55-75 mikrona.
Ambalaža za rezani duhan
Za pakiranje rezani duhana preporučujemo dvije vrste folija:

  • DUPLEX folija PE/PP s tiskom u sendviču debljine 95-125 mikrona
  • TRIPLEX folija PE/metPET/PET s tiskom u sendviču debljine 95-125 mikrona
Ambalaža za hranu za kućne ljubimce
Vrećice za pakiranje hrane za kućne ljubimce izrađuju se od DUPLEX folije PE/PET s tiskom u sendviču debljine 55-75 mikrona ili TRIPLEX folije PE/metPET/PET debljine 65-85 mikrona.

Vrećice za vakumiranje

Vakuum pakiranja
Vakuum pakiranja koriste se za široki asortiman prehrambenih proizvoda, za pakiranje suhomesnatih proizvoda, svježih tjestenina, smrznutih riba, ukiseljenog povrća, sireva i dr.
Za pakiranje ovih proizvoda preporučujemo DUPLEX foliju PE/PA s tiskom u sendviču, debljine 65-115 mikrona.

Doypack vrećice

Doypack vrećice
Doypack, radi okruglog dna vrećice koje omogućava samostalno stajanje, ima vrlo široku primjenu u pakiranju prehrambenih proizvoda.
Posebno su koristi kod pakiranja sokova, na način da se u vrećicu ugrađuje i rupa za slamku.
U posljednje vrijeme tražene su i za pakiranje suhog voća poput suhih smokava, šljiva i sl., a na ove vrećice može se ugraditi ZIP zatvarač za lako zatvaranje nakon prvog otvaranja vrećice.
Za izradu DOYPACK-a mogu se koristiti razni sastavi folija ovisno o proizvodu koji se pakira, a to su uglavnom DUPLEX ili TRIPLEX folije s tiskom u sendviču , debljine 65-95 mikrona.